Leider Club Brugge ontloopt in blessuretijd nederlaag op bezoek bij Antwerp

Club Brugge heeft deze namiddag op de 22e speeldag in de Jupiler Pro League op het veld van promovendus Antwerp in blessuretijd een 2-2 gelijkspel (rust: 2-0) afgedwongen. Club vermeed zo een derde competitienederlaag dit seizoen. Blauw-zwart had deze week het nieuwe jaar ingezet met een klinkende 5-1 thuiszege tegen Charleroi in de uitgestelde kwartfinale van de Beker van België, maar enkele dagen later bleef er van de Brugse oorlogsmachine niets over op de Bosuil, waar de wedstrijd in een vijandige sfeer van start ging. Even voordien had een deel van de Antwerp-fans geprovoceerd door naar het stadion af te zakken met een spandoek waarop 'Dood aan FCB' te lezen was, met middenin het Brugse logo dat door een zwaard doorboord werd.

Ook op het veld toonde The Great Old heel wat meer vechtlust dan de West-Vlaamse bezoekers, die doelman Vladimir Gabulov en Ivan Tomecak lieten debuteren. Na 25 minuten zette Antwerp-verdediger Matheus Borges na geharrewar bij een hoekschop al de 1-0 op het scorebord, vlak voor de pauze verdubbelde William Owusu (44.) de score. Ook na de kampwissel kreeg blauw-zwart amper een aanval in mekaar gestoken en Antwerp leek dan ook op weg naar een verdiende thuiszege, een mooie revanche na de nipte 1-0 nederlaag uit de heenronde. Club had echter het kampioenengeluk reeds aan zijn zijde en wist in een doldwaze slotfase toch nog langszij te komen, via Tomecak (89.) en Ruud Vormer (90.+2), over een drietal weken de topkandidaat voor de Gouden Schoen.

Na de derde draw van het seizoen heeft Club nog een voorsprong van negen punten op eerste achtervolger Charleroi, dat vrijdag de speeldag opende met een 2-0 thuiszege tegen Moeskroen. Anderlecht volgt op veertien punten en staat zondagavond nog voor de lastige verplaatsing naar Racing Genk, dat dringend punten nodig heeft in de strijd om Play-off I. AA Gent en Lokeren sluiten zondagavond (20u00) de speeldag af met een derby.