CSI-W-jumping Leipzig – Taloubet neemt afscheid met wereldbekerzege

CSI-W-jumping Leipzig - Taloubet neemt afscheid met wereldbekerzege

Christian Ahlmann heeft zondag de wereldbekerjumping in het Duitse Leipzig gewonnen. De 43-jarige Duitser deed dat in zijn laatste wedstrijd met Taloubet. Die 18-jarige Nederlandse hengst gaat na een indrukwekkende carrière op pensioen in stoeterij Zangersheide in Lanaken. “Een mooier afscheid kon niet. Ik kan dit met geen woorden beschrijven”, reageerde Ahlmann, partner van de Belgische amazone Judy-Ann Melchior.
In een barrage met vijftien bleven zeven combinaties foutloos. Ahlmann en Taloubet kwamen het snelst rond. De Colombiaan Carlos Enrique Lopez strandde met Admara op twintig honderdsten van de zege. De Nederlander Harrie Smolders werd met Zinus op ruim een seconde derde.
De Belgen konden zich niet voor de barrage plaatsen. François Mathy Jr reed met Uno de la Roque wel een foutloze basisronde, maar deed dat niet in de toegestane tijd. Zij eindigden op de zeventiende plaats, net buiten de wereldbekerpunten. Gregory Wathelet werd met Coree 24e, Pieter Devos met Espoir 27e.
In de wereldbekerstand van de West-Europse liga neemt de Fransman Kevin Staut de leiding. Na tien van dertien proeven heeft hij acht punten voor op de Zweed Henrik von Eckermann. De Australische Edwina Tops-Alexander is op vijftien punten derde. Devos is met een achttiende plaats beste Belg. De top achttien springt van 10 tot 15 april de wereldbekerfinale in Parijs. De volgende manche wordt volgende week in het Zwitserse Zürich gesprongen.

.

bron: Belga