Belgen in het buitenland – Vermaelen blesseert zich tegen Betis, Barça wint met 0-5

Belgen in het buitenland - Vermaelen blesseert zich tegen Betis

Barcelona-verdediger Thomas Vermaelen heeft zich zondagavond op het veld van Betis geblesseerd aan zijn linkerbovenbeen. De club gaf nog geen informatie over de precieze blessure. Barcelona won de wedstrijd met 0-5. Toen Vermaelen een spintje trok op de rechterflank, greep hij naar zijn linkerbovenbeen. De Rode Duivel werd naar de kant gehaald voor Samuel Umtiti. Sinds die laatste zich aan het dijbeen blesseerde, kreeg Vermaelen een kans in de basiself. Sindsdien kreeg hij lovende woorden van zijn coach Ernesto Valverde en van de Spaanse pers. Aan zijn bloedvorm kwam een abrupt einde in de 38e minuut. Blessures hingen de laatste jaren als een donderwolk boven de carrière van Vermaelen.
De blessure van onze landgenoot belette Barcelona evenwel niet om over Betis te walsen. De Catalanen wonnen met forfait-cijfers in Sevilla. Doelpuntenmakers van dienst waren Ivan Rakitic (59e), Lionel Messi (64e en 80e) en Luis Suarez (69e en 89e).
Barcelona is nog steeds de ongeslagen leider in de Spaanse Primera Division, met 54 punten uit 20 wedstrijden. Eerste achtervolger Atletico Madrid heeft 43 punten.

.

bron: Belga