Volvo Ocean Race – Aanvaring tussen deelnemer en vissersboot lijdt tot overlijden visser

Volvo Ocean Race - Aanvaring tussen deelnemer en vissersboot lijdt tot overlijden visser

De zeilwedstrijd Volvo Ocean Race is vrijdag opgeschrikt door een dodelijk incident. Een aanvaring tussen een deelnemer en een vissersboot heeft geresulteerd in het overlijden van een bemanningslid van de vissersboot. De organisatie toont zich bedroefd en “biedt haar diepste condoleances aan aan de nabestaanden van het slachtoffer”. Het incident tussen de Vestas 11th Hour Racing en de vissersboot gebeurde ongeveer 30 mijl (50 km) voor de finish van de vierde etappe, buiten het water van Hong Kong. Van de tien bemanningsleden van de vissersboot konden er in eerste instantie negen gered worden. Het tiende werd per helikopter naar het ziekenhuis gebracht, waar het overlijden werd vastgesteld.
“Volvo Ocean Race en Vestas 11th Hour Racing richten zich nu op het bieden van onmiddelijke ondersteuning voor alle door het incident getroffen personen”, klinkt het in een persbericht. “Alle betrokken organisaties werken samen met de autoriteiten en verlenen volledige medewerking aan het lopende onderzoek.”
De Volvo Ocean Race is een zeilwedstrijd om de wereld die elke drie jaar wordt gehouden. De race is opgebouwd uit etappes en duurt 8 tot 9 maanden.

bron: Belga