Kasteelcross Zonnebeke – Thalita de Jong triomfeert bij de vrouwen

Kasteelcross Zonnebeke - Thalita de Jong triomfeert bij de vrouwen

De 24-jarige Thalita de Jong (Experza Footlogix Ladies CT) heeft vandaag de Kasteelcross in Zonnebeke, nabij Ieper, bij de vrouwen elite gewonnen. De Nederlandse haalde het ruim voor Loes Sels. Ellen Van Loy finishte als derde. Voor Thalita de Jong werd het haar eerste zege van het seizoen. Op de erelijst volgt ze zichzelf op.
Het was De Jong die meteen het hele pak op sleeptouw nam in het veld. Ellen Van Loy volgde in haar spoor net als de Tsjechische Pavla Havlikova. Loes Sels reed wat verderop en kon gaandeweg de kloof naar de drie leidsters overbruggen. Het viertal werd vlug gereduceerd tot drie wanneer Havlikova op de balkjes ten val kwam.

Bij een tempoversnelling van De Jong probeerde Van Loy mee te glippen, maar de vice-Belgische kampioene reed tegen een paaltje en verloor daardoor kostbare tijd. De Jong bleef doorgaan en Sels nestelde zich op de tweede plaats. Deze posities zouden niet meer wijzigen. Ellen Van Loy kon haar derde plaats consolideren, terwijl Jolien Verschueren na alweer een slechte start een prachtige remonte bekroonde met een vierde plaats. Havlikova moest genoegen nemen met de vijfde plaats.

Eerder op de dag ging bij de junioren de zege naar Xander Geysels. Hij haalde het ruim afgescheiden van Jelle Vermoote en Len Dejonghe. Bij de nieuwelingen was Dante Coremans dan weer net iets sneller dan Belgisch kampioen Thibau Nys. Yorben Lauryssen werd derde.

bron: Belga