Jupiler Pro League - Sven Vermant debuteert met thuiszege bij Waasland-Beveren

door
Belga
Leestijd 2 min.

Waasland-Beveren heeft zaterdagavond op de 22e speeldag in de Jupiler Pro League met 3-1 (rust: 2-1) gewonnen van Sint-Truiden. Sven Vermant beleefde zo een droomdebuut op de Freethiel. De vervanger van de naar Racing Genk vertrokken Philippe Clement zag hoe zijn team na een kwartier al 2-0 voor stond tegen een mak gestart Sint-Truiden, na een owngoal van Dimitrios Goutas (12.) en een treffer van Aleksandar Boljevic (15.). Voormalig belofteninternational Igor Vetokele (16.) scoorde echter al snel tegen, waardoor de spanning in de wedstrijd bleef en de teams met een 2-1 stand konden gaan rusten. Op het uur maakte topschutter Isaac Thelin er van op de stip nog 3-1 van, na tussenkomst van de videoref. Scheidsrechter Wim Smet had eerder handspel van De Norre in de zestien niet gezien. Met 28 punten klimt Waasland-Beveren voorlopig naar de achtste plaats, STVV is met één puntje meer zevende.

Ook KV Oostende kon tegen streekgenoot KV Kortrijk de drie punten thuishouden. Ook de Oostendenaars kwamen al snel op een 2-0 voorsprong, via Zarko Tomasevic (8.) en Nicolas Lombaerts (20.). Net als in Beveren scoorden de bezoekers vlug de aansluitingstreffer, verder dan de 2-1 van Teddy Chevalier (33.) kwam Kortrijk echter niet. Een belangrijke driepunter voor Oostende, dat in het klassement met 25 punten over Lokeren naar de twaalfde plaats springt. Kortrijk is tiende met 26 punten.

Eerder op zaterdag betaalde Standard bibbergeld tegen rode lantaarn Eupen, de winnende treffer in de 3-2 thuiszege werd pas diep in de blessuretijd gescoord door voormalig Rode Duivel Sébastien Pocognoli. Standard boekte zo wel zijn eerste zege in zes wedstrijden en komt met 29 punten voorlopig op de zesde plaats terecht. Eupen blijft laatste met zestien punten. Zaterdagavond wordt er met KV Mechelen - Zulte Waregem een cruciaal duel gespeeld met het oog op de degradatiestrijd. Mechelen is voorlaatste met een voorsprong van twee punten op Eupen, Essevee is naar de op twee na laatste plaats getuimeld met slechts twee punten meer dan Malinwa.

Vrijdag opende Charleroi de debatten op deze 22e speeldag met een vlotte 2-0 thuiszege in de Henegouwse derby tegen Moeskroen. De Karolo's herstelden zich zo van de opdoffer die ze eerder deze week te verwerken kregen van Club Brugge in de kwartfinales van de Beker en verkleinden de achterstand op de West-Vlaamse competitieleider voorlopig tot acht punten. Club werkt zondagnamiddag een risicowedstrijd op Antwerp af.

bron: Belga