Belgen in het buitenland - Hazard leidt Chelsea naar zege tegen Brighton

Eden Hazard heeft vandaag een groot aandeel gehad in de 0-4 overwinning van Chelsea tegen Brighton & Hove Albion op de 24e speeldag in de Premier League. De Rode Duivel scoorde tweemaal. Bij de 'Blues' stond Thibaut Courtois niet in doel, hij kreeg op training een tik tegen de enkel. Michy Batshuayi speelde net als Hazard de hele wedstrijd, Charly Musonda mocht in de 81e minuut invallen. Tegen de promovendus opende Hazard al na drie minuten de score. Hij knalde het leer snoeihard voorbij Mathew Ryan (ex-Club Brugge en ex-Racing Genk). Drie minuten later kreeg Brighton een tweede opdoffer te verwerken. Na enkele mooie combinaties, met Hazard en op het einde Batshuayi in een hoofdrol, trapte Willian de bal binnen.

In de 77e minuut liet Hazard opnieuw van zich spreken. Na een lange run besloot hij beheerst in de linkerbenedenhoek. Victor Moses legde een minuut voor affluiten de eindstand vast, hij profiteerde van een knappe lange pass van de ingevallen Musonda. Na vijf gelijke spelen (Norwich na strafschoppen uitgeschakeld in FA Cup) proeft Chelsea zo in 2018 voor het eerst van de zege na negentig minuten.

In de stand is Chelsea derde met 50 punten, Manchester United staat op de tweede plaats met evenveel punten. De 'Red Devils' gaan later op de dag op bezoek bij Burnley. Koploper Manchester City, dat Newcastle ontvangt, telt 62 punten. Brighton is zestiende met 23 punten.