“Samen” stopt – Mogelijk interne audit op komst na bekendraken informatie over Tom Meeuws

Samen stopt - Mogelijk interne audit op komst na bekendraken informatie over Tom Meeuws

Er komt mogelijk een interne audit na het vrijkomen van informatie over een overeenkomst tussen De Lijn en huidig sp.a-politicus Tom Meeuws. Daarover berichtte Gazet Van Antwerpen. De Lijn bevestigt dat er daar plannen voor zijn. “Er zijn nu een aantal voorstellen. Die zullen volgende week worden voorgelegd aan het auditcomité van De Lijn”, zegt woordvoerder Tom Van de Vreken. Over de inhoud van de voorstellen wil hij niets zeggen.

Een eventuele audit over de vrijgekomen informatie zou daarop worden uitgevoerd door de eigen interne auditdienst, en niet door Audit Vlaanderen, een overkoepelende auditdienst voor de Vlaamse administratie.

Bij de vakbond is men voorstander van een onderzoek. “Als er afspraken worden gemaakt, moeten die worden nageleefd. Als het over privédossiers gaat, van directeurs tot de allerkleinsten, moet vertrouwelijkheid arbeidsrechtelijk worden gerespecteerd”, zegt Rita Coeck (ACOD).

Volgende week woensdag is er een zitting van de raad van bestuur van De Lijn, de eerste na het losbarsten van de rel rond Meeuws. Daar zal hoogstwaarschijnlijk duchtig worden ingegaan op het uitkomen van de informatie.

bron: Belga