“Samen” stopt – Jinnih Beels, de nummer twee van Samen, komt als onafhankelijke op voor sp.a

Samen stopt - Jinnih Beels

Jinnih Beels komt na het uiteenvallen van de Antwerpse lijst “Samen” als onafhankelijke kandidate op de lijst staan van sp.a. Dat heeft ze donderdagavond bekendgemaakt op een persconferentie. Beels, gewezen politiecommissaris, had als onafhankelijke kandidate de tweede plaats op de lijst “Samen”, na Wouter Van Besien (Groen) en voor Tom Meeuws (sp.a). Woensdag blies Groen dat samenwerkingsverband op. Het was tot nu toe niet duidelijk wat de politieke toekomst van Beels zou zijn. Beels gaf donderdagavond als verklaring dat ze loyaal wil zijn aan sp.a omdat zij haar aan boord hadden gehaald bij “Samen” en omdat ze verschillende sp.a’ers al jaren goed kent. De plaats die ze zal krijgen op de lijst was geen factor en moet nog worden besproken, stelt ze.
“Er zijn natuurlijk ook inhoudelijke overwegingen”, aldus nog Beels. “Samen had een duidelijke gezamenlijke visie waar ik in geloof en die vind ik natuurlijk terug bij zowel sp.a als Groen, maar bepaalde accenten die mij nauw aan het hart liggen zoals op het vlak van veiligheid komen toch nog iets meer voor bij sp.a. Ik vind het wel belangrijk dat ik onafhankelijk blijf, aangezien ik in dit project was gestapt omdat het burgers de kans zou geven om mee te bouwen aan de toekomst van Antwerpen.”
Beels benadrukt verder dat het “een verscheurende keuze” was die ze liever niet had gemaakt. “Ik was bijzonder kwaad op Wouter en Tom, dat mogen jullie gerust weten”, zegt ze over het teloorgaan van “Samen”. “Ik had ontzettend veel opgeofferd voor dit project. Maar we moeten nu vooruit denken. Hopelijk gaat het vanaf morgen maar over één ding meer: een betere toekomst voor alle Antwerpenaars.”
Nu al opnieuw uit de politiek stappen zag ze naar eigen zeggen niet zitten.

bron: Belga