Recordaantal vliegtuigpassagiers vervoerd in 2017

Recordaantal vliegtuigpassagiers vervoerd in 2017
Recordaantal vliegtuigpassagiers vervoerd in 2017

Luchtvaartmaatschappijen hebben vorig jaar wereldwijd 4,1 miljard passagiers vervoerd, een nieuw record. Dat zegt de internationale burgerluchtvaartorganisatie ICAO, gebaseerd in Canada. Het gaat om een stijging met 7,1 procent ten opzicht van 2016. In 2017 vertrokken er wereldwijd 37 miljoen vluchten. De stijging wordt vooral gedragen door de lagekostenmaatschappijen. Die waren in 2017 goed voor 1,2 miljard passagiers, ongeveer 30 procent van het totaal. De prijsvechters wonnen volgens de ICAO het meeste terrein in opkomende economieën, maar behouden het grootste aandeel in Europa (33 procent van de passagiers), gevolgd door Azië/Oceanië (31 procent) en en Noord-Amerika (26 procent).
Het aantal afgelegde kilometers per passagier steeg wereldwijd met 8 procent. De grootste stijging werd opgetekend in Midden- en Zuid-Amerika (+10 procent), de zwakste stijging in Noord-Amerika (+4,9 procent). Europa blijft op dat vlak wel de grootste markt, met een aandeel van 37 procent.
“De duurzaamheid van de enorme groei in het internationale burgerluchtverkeer wordt aangetoond door de continue verbeteringen aan zijn veiligheid, efficiëntie en ecologische voetafdruk”, reageert ICAO-voorzitter Olumuyiwa Benard Aliu.

Bron: Belga