MIVB stelt maquette van nieuw metrostel voor op het Autosalon

Bezoekers van het Autosalon kunnen van donderdag tot zondag in Paleis 10 de nieuwe metrostellen van de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij MIVB ontdekken. Daar staat een maquette op ware grootte van het toekomstige M7 metrostel dat eind 2019 verwacht wordt op het net. Prins Laurent en federaal minister van Mobiliteit François Bellot kwamen donderdag een kijkje nemen, onder begeleiding van Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet en CEO van de MIVB Brieuc de Meeûs. In Paleis 10 is er dit jaar plaats voor de beurs We Are Mobility, waar alle mobiliteit van de toekomst tentoon wordt gesteld. De gelegenheid voor de MIVB om de bezoekers kennis te laten maken met de toekomstige metro.
Er zijn drie gedeeltes met een reizigerscompartiment met verschillende zitconfiguraties, een voorkant met bestuurderscabine en een voorkant zonder stuurpost. Op termijn moet de metro namelijk automatisch en zonder chauffeur rijden.
Het nieuwe metrostel moet de reiziger nog meer ruimte bieden. Zo stijgt het totale aantal plaatsen naar 758 in het M7 metrostel, tegenover 728 plaatsen in het huidige M6 metrostel. Al sneuvelen daarvoor wel enkele zitplaatsen. Voorts zijn de deuren 15 centimeter breder en moet ook een lagere vloer, die gelijk komt met het perron, in- en uitstappen vergemakkelijken. Met name voor mensen met beperkte mobiliteit.

bron: Belga