Trump drong aan op cognitieve test, had perfecte score

Trump drong aan op cognitieve test
Trump drong aan op cognitieve test

Donald Trump heeft aangedrongen op een cognitieve test tijdens zijn eerste medische test als president. En hij had een perfecte score, zegt de dokter van het Witte Huis, Ronny Jackson, dinsdag. Trump is “medische geschikt verklaard”, maar hij moet zijn eetgewoonten verbeteren en meer bewegen, zei Jackson, een admiraal van de US Navy. Trump scoorde 30 op 30 punten op de Montreal Cognitive Assessment, een korte test die cognitieve schade opmeet. “De president is geestelijk zeer scherp, zeer intact”, zei Jackson.
Trumps medische test vond vrijdag plaats, een week na de publicatie van ‘Fire and fury: inside the Trump White House’. Daarin schildert auteur Michael Wolff Trump af als intellectueel en emotioneel ongeschikt voor het presidentschap. In een reactie omschreef Trump zichzelf als “een stabiel genie”.
Een psychiatrisch onderzoek gebeurde niet tijdens de medische test vorige week, zei Jackson.
Trump is 190,5 centimeter groot en weegt 108,4 kilo. Dat is 1,4 kilo meer dan toen hij zichzelf liet testen als presidentskandidaat in september 2016. Hij neemt ook dagelijks medicatie tegen hoge cholesterol en kaalheid. Verder krijgt hij een dagelijkse portie aspirine en multivitaminen geservereerd.
“De algemene gezondheid van de president is uitstekend”, zei Jackson. “Zijn hartprestaties tijdens de medische test waren zeer goed. Hij blijft profiteren van de significante hart- en gezondheidsvoordelen op lange termijn dankzij de levenslange onthouding van tabak en alcohol.”

Bron: Belga