KV Mechelen haalt met Yacouba Sylla ervaren middenvelder in huis

door
Belga
Leestijd 1 min.

KV Mechelen heeft vandaag een nieuwe middenvelder aan haar kern toegevoegd. De Malinees Yacouba Sylla komt over van de Franse eersteklasser Rennes, dat hem verhuurde aan het Griekse Panathinaikos, en tekende in het AFAS Stadion een contract tot medio 2021. De 27-jarige Sylla is al de achtste inkomende transfer van Malinwa. Eerder vervoegden verdediger German Mera (Club Brugge), middenvelders Fabien Camus (transfervrij), Trova Boni (Salitas) en Clément Tainmont (Sporting Charleroi) en aanvallers Nicolas Verdier (Eupen), Batos Beciraj (Dinamo Moskou) en Abou Ben Ouattara (Salitas) KV Mechelen deze wintermercato.

Sylla, die in Frankrijk werd geboren, speelde eerder achtereenvolgens voor Clermont (2010-2013), Aston Villa (2013-2014), Kayseri Erciyesspor (2014-2015), Rennes (2015-2016), Montpellier (2016-2017) en Panathinaikos (2017).

Mechelen haalt met Sylla een schat aan ervaring binnen. De 34-voudig Malinees international was eerder actief in de Premier League en de Ligue 1 en speelde in de heenronde elf partijen voor het Griekse Panathinaikos. KVM hoopt de Malinees speelgerechtigd te krijgen tegen de wedstrijd tegen Zulte Waregem nu zaterdag. Of dat lukt, zal afhangen van hoe snel de nodige administratieve documenten afgerond kunnen worden.

bron: Belga