Flipkens: “Ik speelde te wisselvallig”

Flipkens: "Ik speelde te wisselvallig"

Kirsten Flipkens (WTA 75) is er vandaag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de derde ronde op de Australian Open. ‘Flipper’ ging in drie sets (6-4, 0-6 en 6-2) onderuit in een bizarre partij tegen de Slovaakse Magdalena Rybarikova (WTA 19), vorig jaar halvefinaliste op Wimbledon. “Ik heb te veel hoogtes en laagtes gekend”, liet Flipkens na afloop van de partij optekenen. “Ik had nog gezegd dat het een schaakspel zou worden”, opende de Kempense. “Ik was goed begonnen, maar het was niet evident om mijn spel op te leggen. Ik had moeite met de juiste keuzes maken. In de tweede set was ik agressiever en viel ik haar tweede opslag beter aan. Maar dan kreeg ik op het einde van de set buikkrampen. Het was heel warm en daar kon ik minder goed tegen dan mijn tegenstandster. Mijn energieniveau daalde en toen ik in het eerste spelletje in de derde set, ondanks een 40-15 voorsprong, toch nog werd gebroken, wist ik dat het moeilijk ging worden.”

Toch kon Flipkens niet ontevreden terugblikken op haar Australisch avontuur. Ze wist dat er door haar schouderproblemen niet op mirakels gehoopt mocht worden. “Dinsdag was ik amper in staat om 45 minuten te spelen en tien opslagen te doen. Ik hoopte dit jaar beter te doen in Australië dan vorig jaar, toen ik geen enkele wedstrijd kon winnen in twee toernooien. En dat is gelukt. Ik maak me geen zorgen voor de rest van het seizoen. Na enkele trainingen zal ik snel mijn regelmaat terugvinden.”

De Kempense is ook nog in het dubbelspel actief in Melbourne, aan de zijde van de Italiaanse Francesca Schiavone. “Vervolgens trek ik naar het toernooi van Sint-Petersburg en daarna de Fed Cup-ontmoeting met Frankrijk. Maar het blijft natuurlijk afwachten hoe mijn schouder reageert.”

bron: Belga