Bemelmans: "Spijtig van die blessure aan de adductoren"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Ruben Bemelmans (ATP 117) zag vandaag een einde komen aan zijn avontuur op de Australian Open. In de tweede ronde sneuvelde de 30-jarige Limburger in drie sets (7-5, 6-1 en 6-3) tegen de Georgiër Nikoloz Basilashvili (ATP 61). "Heel spijtig", reageerde Bemelmans na afloop. "Het is niet evident te spelen als je niet honderd procent fit bent." "Aan het einde van de eerste set is de last begonnen", stak onze landgenoot van wal. "In de tweede set werd de pijn alsmaar erger. Ik kon niet meer steunen op mijn rechterbeen, door pijn aan de adductoren. De kinesist is gekomen en ik heb een pijnstiller gekregen. Hij heeft ook een verband aan gebracht, maar niets hielp. Ik heb nog geprobeerd mijn tegenstander te doen twijfelen, maar dat lukte niet. Ik vind het heel jammer, want ik was goed begonnen aan de partij. Ik had de juiste tactiek gekozen en voelde me de betere. Nu hoop ik dat de blessure meevalt, maar dat verwacht ik wel."

Bemelmans kan zijn Australisch avontuur afsluiten met een zeer goed gevoel. Na de kwalificaties te hebben moeten doorlopen, versloeg hij in de eerste ronde de Fransman Lucas Pouille (ATP 18). Davis Cup-kapitein Johan Van Herck zal het graag gezien hebben, want bij afwezigheid van Steve Darcis (ATP 88) lijkt er voor Bemelmans een belangrijke rol te zijn weggelegd begin februari in Luik, tijdens de eerste ronde van het nieuwe Davis Cup-seizoen tegen Hongarije.

"Misschien moet ik inderdaad drie dagen spelen", bevestigde Bemelmans. "Zonder Steve zal het niet makkelijk worden tegen de Hongaren. Fucsovics, hun nummer één, is een echt beest. Hopelijk kunnen we op David (Goffin) rekenen. Maar dat zal afhangen van zijn parcours op de Australian Open. Ik ga mezelf goed voorbereiden en proberen verder te gaan op dit elan. Ik heb hier goed gespeeld en vertrouwen getankt."

bron: Belga