Belgen in het buitenland - PSG verplettert Dijon, Vermaelen onderuit met Barcelona

door
Belga
Leestijd 2 min.

Thomas Meunier en PSG hebben woensdag geen spaander heel gelaten van Dijon op speeldag 21 in Frankrijk. Het werd 8-0. Thomas Vermaelen ging onderuit met Barcelona in de Spaanse Copa del Rey. In de heenmatch van de kwartfinales verloor het met 1-0 van Espanyol.

Meunier speelde de hele partij voor PSG, terwijl concurrent Dani Alves op de bank moest plaatsnemen. Angel Di Maria wist al in het openingskwartier twee keer te scoren (4., 15.), en zes minuten later maakte Edinson Cavani er 3-0 van. Met zijn 156e doelpunt voor PSG hees de Uruguyaan zich naast Zlatan Ibrahimov als topschutter aller tijden bij de Parijzenaars. Ook de 4-0 viel nog voor rust en kwam op naam van Neymar (42.).

Na de pauze ging Neymar (57.) op zijn elan door, hij zette de forfaitscore op het bord. Een goed kwartier later maakte de Braziliaanse superster zijn derde van de avond (73.). Invaller Kylian Mbappé (77.) bracht de monsterscore op 7-0, Neymar ging daarna (83.) vanop de stip gewoon verder met zijn nummer vier.

In de kwartfinales van de Copa Del Rey ging Barcelona, met Vermaelen in de basis, op bezoek bij stadsgenoot Espanyol. Barça stelde een zo goed als volledige A-ploeg op voor de heenmatch, maar had het niet onder de markt. Lionel Messi kreeg vanop de stip de kans om het af te maken, maar hij miste middenin de tweede helft zijn penalty. In het slot kreeg Barcelona het deksel op de neus en maakte Oscar Melendo (88.) er 1-0 van. De terugwedstrijd is op 25 januari.

bron: Belga