Belgen in het buitenland - Chelsea stoot na penalty's door in FA Cup, Hazard zet beslissende elfmeter om

Chelsea heeft zich woensdag met veel moeite geplaatst voor de vierde ronde van de FA Cup. Op Stamford Bridge had het strafschoppen nodig tegen tweedeklasser Norwich. De ingevallen Eden Hazard trapte de beslissende elfmeter binnen. Michy Batshuayi opende de score na 56 minuten, maar Jamal Lewis (90.+4) sleepte diep in blessuretijd verlengingen uit de brand. Daarin werd niet gescoord. De 'Blues' moesten een replay afwerken, nadat het bij Norwich niet verder was geraakt dan een 0-0 gelijkspel. Batshuayi kreeg van Antonio Conte een basisplaats, net als in het eerste FA Cup-duel met Norwich. Eden Hazard en Charly Musonda startten op de bank. Thibaut Courtois mocht rusten en zat zelfs niet in de selectie.

'Batsman' bedankte zijn coach voor het vertrouwen in de tweede helft. De aanvaller schudde zijn verdediger met succes af aan de eerste paal, en tikte het eerste doelpunt binnen. Acht minuten voor tijd mocht hij gaan rusten, maar in blessuretijd kopte Jamal Lewis nog de tegentreffer binnen.

Conte maakte gebruik van het recht op een vierde wissel in de verlengingen van de FA Cup en bracht Eden Hazard in de ploeg. Chelsea beëindigde de wedstrijd met negen man na een tweede gele kaart voor zowel Pedro (117.) als Alvaro Morata (120.). In de penaltyreeks miste Oliveira meteen voor Norwich. Hazard klaarde de klus.