Australian Open: Mertens voltooit inhaalrace met knappe winst tegen Gavrilova

Australian Open: Mertens voltooit inhaalrace met knappe winst tegen Gavrilova

Elise Mertens (WTA 37) heeft zich knap geplaatst voor de derde ronde op de Australian Open. De Limburgse haalde in de eerste set een 5-0 achterstand op tegen thuisspeelster Daria Gavrilova (WTA 23) om uiteindelijk na bijna twee uur tennis in twee sets (7-5 en 6-3) de partij naar zich toe te trekken. De 22-jarige Mertens miste haar start compleet in de Rod Laver Arena. In een mum van tijd stond ze 5-0 achter en mocht Gavrilova voor de set serveren. Maar Mertens, die pas omstreeks middernacht plaatselijke tijd aan haar partij kon beginnen, hervond het goede ritme en profiteerde van de foutenlast van Gavrilova, die opeens sterk steeg. De Australische verprutste dan ook nog eens acht setballen, waarop Mertens haar inhaalrace kon voltooien met 7-5 setwinst.

In de tweede set brak Mertens bij 2-2 door de service van Gavrilova. De Australische toonde zich duidelijk gefrustreerd – onder meer over een niet-gekregen challenge – en kon Mertens nadien niet meer bijbenen. De Limburgse had op de opslag van Gavrilova voldoende aan haar eerste wedstrijdbal en won de tweede set met 6-3.

In haar derde ronde neemt de Belgische nummer één het op tegen de Française Alize Cornet (WTA 42), die eerder op de dag verrassend de Duitse Julia Görges (WTA 12) in twee sets (6-4 en 6-3) huiswaarts stuurde.

bron: Belga