Sp.a weigert het ontslag van Tom Meeuws

Sp.a weigert het ontslag van Tom Meeuws
Belga / L. Claessen

Antwerps sp.a-voorzitter Tom Meeuws heeft zoals verwacht zijn ontslag aangeboden als kopstuk van Samen, maar het partijbestuur heeft dat ontslag niet aanvaard. “Samen wil niet meedoen aan de moddercampagne die volop bezig is”, klinkt het.

Coup de théâtre in het hoofdkwartier van de Antwerpse sp.a in de Ommeganckstraat dinsdagavond: Tom Meeuws bood er zijn ontslag aan als nummer drie op de lijst van Samen – zoals hij vooraf ook aan lijsttrekker Wouter Van Besien (Groen) had laten weten – maar dat was volgens Meeuws buiten zijn partijgenoten gerekend. Hoewel hij aanvankelijk om 22.30 uur een verklaring zou komen afleggen, duurde het uiteindelijk tot een eind na middernacht voor Meeuws met het voltallige partijbestuur als ruggensteun de verzamelde pers te woord stond. De reden werd snel duidelijk: de Antwerpse sp.a wil doorgaan met Meeuws.

Moddercampagne

“Dit was niet de makkelijkste keuze”, aldus Meeuws. “Maar het partijbestuur van sp.a stad Antwerpen is ervan overtuigd dat we met Samen niet willen meedoen met de moddercampagne die volop bezig is en die nooit geziene proporties aanneemt. Het moet volgens ons gaan over waar we met de stad naartoe willen, maar ook over de waarden en de manier van aan politiek doen.”

Meeuws noemt Samen “meer dan ooit hét alternatief voor deze stad” en zegt nu contact te zullen opnemen met Van Besien en nummer twee op de Samen-lijst Jinnih Beels (onafhankelijk) om hen persoonlijk de beslissing van sp.a toe te lichten.