Weerbericht: wisselvallig en winderig

Vandaag wordt het wisselvallig en het blijft winderig. Opklaringen en wolkenvelden wisselen elkaar af met regenbuien in Vlaanderen en in de Ardennen buien van smeltende sneeuw of soms sneeuw. Een onweer is mogelijk. De maxima schommelen tussen 2 graden op de Hoge Venen en 6 of 7 graden in Vlaanderen. De wind is matig tot vrij krachtig en aan de kust krachtig uit het westen met rukwinden van 60 tot 70 km/u, of iets meer tijdens intense buien.
Komende nacht blijft het wisselvallig met buien van regen, korrelhagel of smeltende sneeuw in Vlaanderen en buien van sneeuw in de Ardennen. In de Ardennen kan een sneeuwdek van 10 cm of meer gevormd worden, maar ook elders is een sneeuwbui niet uitgesloten. Een plaatselijk onweer en hevige rukwinden blijven tot de mogelijkheden behoren tijdens felle buien. De minima liggen tussen 0 en -2 graden in de Ardennen en tussen 0 en +4 graden elders. De wind is matig tot vrij krachtig in het binnenland en krachtig aan de kust, uit westzuidwest tot west.

Woensdag blijven we in de onstabiele polaire zeelucht. Het wordt wisselend bewolkt met in de eerste helft van de dag soms intense buien. In de Ardennen zijn dit sneeuwbuien, elders zijn dit buien van (smeltende) sneeuw of regen. Tijdelijk kan ook in Laag- en Midden-België een sneeuwdekje gevormd worden. In de namiddag neemt de kans op buien af. De maxima liggen tussen 0 en 7 graden bij een matige tot vrij krachtige tot aan zee eerst krachtige westenwind.

Donderdag trekt een stormdepressie over de Noordzee en krijgen we bijgevolg onstuimig weer.

bron: Belga