Koning Filip en premier Michel danken hulpdiensten tijdens kort bezoek aan Antwerpse Paardenmarkt

Koning Filip en premier Michel danken hulpdiensten tijdens kort bezoek aan Antwerpse Paardenmarkt

Koning Filip en premier Charles Michel hebben vandaag een kort bezoek gebracht aan de Paardenmarkt in Antwerpen, waar gisteravond een explosie drie gebouwen deed instorten en waarbij twee mensen om het leven kwamen. Er werden achteraf geen interviews gegeven, volgens het kabinet van de premier omdat het bezoek “bewust sober werd gehouden”. De koning en de premier wilden vooral persoonlijk de vele verschillende diensten bedanken die op het terrein reddings- en bergingswerken verricht hebben en in sommige gevallen daar nog steeds mee bezig zijn.

Ook burgemeester Bart De Wever, die samen met gouverneur Cathy Berx de koning en de premier ontving, gaf ter plaatse geen interviews. In een korte mededeling laat hij wel weten dat hij namens alle Antwerpenaren zijn waardering uitdrukt voor “de ongelofelijke inzet en de gedreven wilskracht van de talloze brandweerlieden, leden van de civiele bescherming, hulpverleners, politiemensen en anderen die steun geboden hebben bij het reddingswerk en de bergingsactie”.

Naast medische ondersteuning is er ook psychologische en materiële bijstand voor de betrokkenen, stelt De Wever, en wordt er opvang geboden aan wie dat nodig heeft. “Ik ben ook enorm onder de indruk van de overweldigende solidariteit vanuit de buurt en de vele omwonende studenten”, zegt hij.

bron: Belga