Croky Cup - Club Brugge op een drafje naar halve finales met ruime zege tegen Charleroi

In de kwartfinales van de Croky Cup kreeg Charleroi dinsdagavond een pandoering te verwerken van Club Brugge. Aan de rust stond het al 4-1 voor de thuisploeg, na de pauze nam Club wat gas terug en dikten ze de voorsprong met één goal aan: eindstand 5-1. De troepen van Ivan Leko behielden de hele wedstrijd de controle en stoomden zo ongedeerd door naar de halve finales. Hans Vanaken en Brandon Mechele troffen beiden twee keer raak. Al na vier minuten kreeg Wesley Moraes een enorme kans op de openingstreffer: de Braziliaan stond helemaal vrij op een voorzet vanaf links, maar kopte de bal naast de kooi van Parfait Mandanda. De West-Vlamingen dicteerden de wet in de eerste helft, terwijl Charleroi vooral op de counter loerde. Na elf minuten zette Hans Vanaken dat overwicht om in een doelpunt: in twee keer vloerde hij Mandanda. Tien minuten later legde Ruud Vormer met een corner de bal panklaar op het hoofd van verdediger Brandon Mechele, die de voorsprong voor de thuisploeg verdubbelde.

Club kon echter niet op zijn lauweren rusten, want amper twee minuten later scoorde Francis N'Ganga met een heerlijk afstandsschot de aansluitingstreffer voor de Zebra's. Het spel ging nu goed op en neer. Na doortastend spel van Vormer mikte Abdoulay Diaby te centraal op doel, waardoor Mandanda in hoekschop kon duwen. Wat volgde was een exacte kopie van het tweede Brugse doelpunt, met opnieuw Mechele als afwerker. Enkele tellen later gingen de Carolo's helemaal kopje onder toen Wesley Moraes het leer in doel kon frommelen na een puike individuele actie van Diaby. De bezoekers waren het noorden kwijt en Club deed wat het wou.

In de 53e minuut kwam een vrijstaande Jordy Clasie in schietpositie, maar zijn schot miste overtuiging. Het Brugse publiek genoot met volle teugen: de 'olé's' rolden van de tribunes. Mandanda kon met een sterke voetreflex de 5-1 nog voorkomen, maar moest zich even later toch gewonnen geven op een botsende bal van Vanaken. De doelman bokste het leer aanvankelijk nog uit doel, maar de lijnrechter oordeelde dat de bal over de lijn was geweest. Het daaropvolgende half uur tikte Club de wedstrijd uit en vielen er geen noemenswaardige kansen meer.