Australische Gavrilova verwacht “moeilijke en spannende” wedstrijd tegen Mertens

Australische Gavrilova verwacht "moeilijke en spannende" wedstrijd tegen Mertens

Daria Gavrilova (WTA 23) is de tegenstandster van Elise Mertens (WTA 37) in de tweede ronde van de Australian Open. De 23-jarige van Russische afkomst uit Melbourne won haar eerste wedstrijd tegen de 27-jarige Irinia Falconi (WTA 131) uit de VS met 6-1 en 6-1 in nauwelijks een uur.
“Ik ben tevreden”, zei Gavrilova. “De eerste rondes zijn altijd een beetje spannend. Ik denk dat ik goed ben omgegaan met de omstandigheden. Ik was voldoende agressief en speelde ontspannen. Ik was niet bang om naar het net te gaan. Dat is iets waar ik in het tussenseizoen op gewerkt heb. Het is belangrijk om te blijven schaven aan je spel en ik denk dat dat goed gewerkt heeft.” De kleine blondine klaagde wel dat leden uit haar entourage in het midden van de wedstrijd naar het toilet gingen. “Dat heeft me een beetje uit mijn spel gehaald, maar ik vermoed dat ze geen andere keuze hadden”, zei ze met een knipoog. Gavrilova weet dat ze nood zal hebben aan alle mogelijke steun om revanche te nemen tegen Elise Mertens. Mertens ligt de Australische niet. In de Hopman Cup won de Leuvense van 22 jaar al van haar. En op het WTA-toernooi van Hobart verlengde Mertens zaterdag haar titel.

“Ik heb niet verloren tegen haar in Perth”, zei Gavrilova. De Hopman Cup is geen officieel toernooi en dat verlies “telt dus niet”. “Maar ik verloor wel een heel spannende match tegen haar vorig jaar op Roland Garros. Het wordt een moeilijke wedstrijd. Ze speelt goed tennis in Australië en ik denk dat ze vertrouwen heeft nadat ze haar titel in Hobart heeft verlengd. Er is niet echt een favoriet en ik denk dat dat het zeer spannend zal worden.”

bron: Belga