Shell neemt belang in zonne-energiebedrijf VS

Shell zet weer een stap op het gebied van zonne-energie. In de Verenigde Staten wordt een belang genomen van 43,83 procent in Silicon Ranch, een ontwikkelaar en beheerder van zonneparken. Met de deal is een bedrag tussen de 193 miljoen en 217 miljoen dollar gemoeid.
Hoeveel Shell precies betaalt voor de deelneming hangt nog af van de mate waarin aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Ook zijn er afspraken gemaakt die Shell de mogelijkheid geven om zijn belang in Silicon Ranch na 2021 verder op te voeren. Shell rekent erop deze deal ergens in het eerste kwartaal van dit jaar af te ronden.
Het Nederlands-Britse olie- en gasbedrijf investeert daarnaast samen met de investeringstak van het Franse energiebedrijf Engie en de Zweedse investeerder Swedfund 20 miljoen dollar in het Indiase bedrijf Husk Power Systems. Dat bouwt ministroomnetwerken in India en Tanzania die aangedreven worden door zonnestroom en biomassa uit de restanten van de rijstplant.
Shell investeert de laatste tijd vaker in alternatieve energie. Zo werd eind vorig jaar een investering gemeld in het Nederlandse bedrijf SolarNow, dat met zonne-energiesystemen actief is in Oost-Afrika.

bron: Belga