Opschorting van uitspraak na CO-vergiftiging in karting in Waver

Opschorting van uitspraak na CO-vergiftiging in karting in Waver

De correctionele rechtbank in Nijvel heeft vandaag een opschorting van de uitspraak toegekend aan Ghislain de Mévius, de uitbater van de karting in Waver waar bijna een jaar geleden tientallen mensen een CO-vergiftiging hadden opgelopen. Op 11 februari 2017 raakte een zeventigtal mensen bedwelmd door CO-dampen in de pas geopende Wavre Indoor Karting. Dat gebeurde tijdens een privé-evenement waarop in totaal zowat 150 mensen aanwezig waren. Vijf mensen raakten zwaar geïntoxiceerd.

Volgens de rechtbank was er wel degelijk sprake van schuld door nalatigheid, iets wat overigens niet bestreden werd door de Mévius. Maar de rechter hield ook rekening met het feit dat de man geen gerechtelijke voorgeschiedenis had. Bovendien heeft hij op de dag van de feiten op een adequate manier gereageerd en heeft hij nooit zijn verantwoordelijkheid ontlopen, zo wordt nog benadrukt.

De verdachte krijgt daarom een opschorting van de uitspraak. De onderneming is veroordeeld tot een voorwaardelijke boete van 4.000 euro.

bron: Belga