Meer dan drie miljoen WK-tickets de deur uit

Meer dan drie miljoen WK-tickets de deur uit
Meer dan drie miljoen WK-tickets de deur uit

150 dagen voor de start van het WK voetbal in Rusland (14 juni-15 juli) zijn er reeds meer dan drie miljoen tickets aangevraagd door fans, zo blijkt vandaag uit cijfers van de Wereldvoetbalbond FIFA. In totaal gaat het om 3.141.163 tickets die zijn aangevraagd sinds de verkoopsfase is gestart op 5 december, vlak na de loting. In deze verkoopsfase hebben supporters nog tot 31 januari om hun ticketaanvragen in te dienen. Moest de vraag het aanbod overstijgen, zal er een loting volgen. Ten laatste op 12 maart weten de supporters of ze de door hen gevraagde tickets ook zullen verkrijgen. Momenteel komen de meeste ticketaanvragen uit Rusland, gevolgd door een top tien met daarin Duitsland, Argentinië, Mexico, Brazilië, Peru, Colombia, de Verenigde Staten, Spanje, Polen en China.

Vrijdag bleek uit cijfers van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) en de overkoepelende supportersgroep 1895 dat de Belgische fans momenteel nog niet warm lopen voor het WK, in tegenstelling tot de hype van vier jaar geleden met het WK in Brazilië en het EK van 2016 in Frankrijk. In totaal vroegen 1.464 Belgische supporters een ticket aan voor een van de drie groepswedstrijden van de Rode Duivels. 215 Belgische fans hebben zich geregistreerd voor een ticket voor de finale, op 15 juli in het Luzhnikistadion in de hoofdstad Moskou.

Voor de openingswedstrijd van de Belgen tegen Panama op maandag 18 juni in het olympisch stadion van Sotsji werden er nog maar 194 tickets aangevraagd door Belgische supporters, in totaal zijn er 2.336 plaatsen beschikbaar. De Belgische fans hebben momenteel dus meer interesse in de finale.

Bron: Belga