Club Brugge en Charleroi zonder winterversterkingen in inhaalkwartfinale Croky Cup

Club Brugge en Charleroi zonder winterversterkingen in inhaalkwartfinale Croky Cup

Met de inhaalwedstrijd tussen competitieleider Club Brugge en Charleroi wordt morgenavond (20u45) in het Jan Breydelstadion de laatste kwartfinale van de Beker van België afgetrapt. De wedstrijd stond aanvankelijk op 13 december op het programma, maar werd toen door scheidsrechter Jonathan Lardot afgelast omdat het speelveld te drassig was, nadat het de dagen voordien overvloedig geregend had. Intussen ligt er op Olympia een nieuwe grasmat. De andere kwartfinales werden wel gespeeld en dus weet de winnaar van morgen al op voorhand dat Standard de tegenstander wordt in de halve finales. De andere twee clubs bij de laatste vier zijn Racing Genk en KV Kortrijk. De heenwedstrijden van de halve finales worden afgewerkt op 30, 31 januari of 1 februari 2018.

De terugwedstrijden staan een week later op 6, 7 of 8 februari 2018 op het programma. KV Kortrijk neemt het eerst in eigen huis op tegen KRC Genk. Standard ontvangt Club Brugge of Charleroi in zijn heenwedstrijd. De finale van de Croky Cup wordt op 17 maart 2018 gespeeld in Brussel. Zulte Waregem won de vorige editie en werd er onlangs door Club in de achtste finales uitgeknikkerd.

Na het Bekerduel moeten beide teams komend weekend ook in de Jupiler Pro League opnieuw aan de bak, op de eerste speeldag van 2018. Charleroi opent vrijdag al de debatten met een Henegouwse derby tegen Moeskroen, Club gaat zondag in een risicowedstrijd op bezoek bij Antwerp. Ook dinsdagavond is er al voetbal in de hoogste klasse, met de inhaalwedstrijd tussen KV Oostende en Racing Genk.

bron: Belga