Auteur Ghelamco-boek “begrijpt dat politici zich niet zomaar naar de slachtbank laten leiden”

Ignace Vandewalle, auteur van het schandaalboek “De illegale Ghelamco Arena”, blijft achter de kritiek in zijn boek staan. Daarin stelt de auteur dat de stad Gent de regels rond openbare aanbestedingen niet heeft nageleefd bij de bouw van het Gentse Ghelamco-stadion. Ook zou het stadsbestuur los omspringen met kosten gemaakt in een skybox. Het boek komt pas woensdag in de boekhandel maar vorige week verschenen bepaalde stukken al in de pers. Het Gentse stadsbestuur ontkent alle aantijgingen en stelt zich vragen bij de politieke en sportieve motieven van de auteur. “Ik begrijp dat politici zich niet zomaar naar de slachtbank laten leiden”, antwoordt Vandewalle.

“Het project rond de Ghelamco-arena is wel degelijk een overheidsopdracht waarvoor een openbare aanbesteding nodig was. Dat is niet gebeurd”, zegt Vandewalle. “Men heeft wel degelijk een aanbesteding gedaan voor de financiering van het project, maar ook daar heeft men een loopje genomen met de wet.”

Vanaf woensdag ligt het boek in de handel, waarvan de oplage na juridische procedures van Ghelamco is opgedreven. “Om eerlijk te zijn: de procedures die Ghelamco heeft aangespannen waren een marketing-geschenk”, zegt Vandewalle daarover.

Het stadsbestuur reageerde kordaat op de aantijgingen in het boek en beklemtoont dat alles correct is verlopen. Bewijsstukken zouden na de publicatie van het boek in het bewuste Gentse Ghelamco-stadion geëxposeerd worden. “Ik stel me daar vragen bij, want het gaat om een dossier dat zeker 20.000 pagina’s telt”, zegt Vandewalle.

“De Illegale Ghelamco Arena” verschijnt woensdag in de boekhandel, maar de boekvoorstelling is afgelast na haatmails. “Burgemeester Termont belooft dat hij de veiligheid kan garanderen, maar hooligans zijn niet de braafste jongens.” Het is niet zeker of de boekvoorstelling komt, maar die wordt waarschijnlijk beperkt tot intieme kring.

bron: Belga