Australian Open - Van Uytvanck teleurgesteld na vroege uitschakeling

door
Belga
Leestijd 2 min.

Alison Van Uytvanck (WTA 77) reageert teleurgesteld na haar nederlaag in de eerste ronde van de Australian Open. Ze moest maandag in twee sets de duimen leggen voor de Kroatische Petra Martic (WTA 81): 7-6 (7/5) en 6-3. "Ik heb niet goed genoeg gespeeld. Het is niet moeilijker dan dat", zegt de 23-jarige Belgische. "Het is niet leuk. Ik had het mij anders voorgesteld. Ik heb het nu al enkele dagen moeilijk om mijn ritme te vinden. Mijn nek is ook een beetje stijf, dat helpt natuurlijk ook niet", reageert Van Uytvanck. "De speelomstandigheden waren daarnaast ook niet gemakkelijk. Er was veel wind, maar dat gold natuurlijk voor ons beiden."

De jonge Belgische is extra teleurgesteld omdat ze naar eigen zeggen wel de kansen had om de bovenhand te nemen. "Ik ben in de eerste set teruggekomen van 4-1 en van 5/1 in de tiebreak en had die kunnen winnen", luidt het. "Er zijn geen grote dingen misgelopen, maar op de belangrijke momenten hebben mijn opslag en mijn forehand me in de steek gelaten."

Petra Martic was voor Van Uytvanck nochtans ene haalbare kaart. Zeker in vergelijking met Serena Williams en Victoria Azarenka, tegen we ze bij haar vorige twee deelnames moest uitkomen in Melbourne Park. De Grimbergse ging maandag echter opnieuw ten onder aan stress.

"Ik moet mijn zelfvertrouwen terugvinden en de stress leren onderdrukken. Dat weet ik en daar werk ik ook al lange tijd aan", zegt Van Uytvanck. "Maar als het zo makkelijk zou zijn als men zegt, zou het probleem al lang opgelost moeten zijn."

bron: Belga