Vonnis uitbaatster Waregemse kinderopvang

De Kortrijkse strafrechter doet morgen/maandag uitspraak in het dossier van kinderhotel Cococinelle in Waregem. Uitbaatster D.S. staat terecht voor mensonterende behandelingen en slagen aan een twintigtal kinderen die naar haar crèche gingen. Het Openbaar Ministerie vorderde negen maanden voorwaardelijk. Van 2011 tot 2016 zou D.S. kinderen in haar crèche hardhandig en vernederend behandeld hebben. Volgens het parket zijn er een twintigtal slachtoffertjes. De uitbaatster wordt ook vervolgd omdat ze een van de kinderen zou hebben bedreigd om te vermijden dat het kind alles zou vertellen aan zijn ouders.
Het onderzoek naar de feiten kwam op gang nadat een kleuter begin 2016 vertelde dat beklaagde aan de piemel van kleine jongetjes trok. Er werd een onderzoek gestart naar vermeende seksuele feiten. Die werden nooit bewezen, maar er kwam wel een uitgebreid onderzoek naar het reilen en zeilen in de kinderopvang. Het parket meent dat er een schrikbewind heerste in de crèche. Kinderen die beten moesten in zeep bijten, moeilijke eters werden hardhandig gevoederd, slechte slapers werden aan een matras vastgebonden…
Volgens de advocate van de uitbaatster zelf hanteerde D.S. ouderwetse opvoedingsmethodes. “Het ging om de laatste stap in een stappenplan, waar de ouders vooraf hun akkoord over was gevraagd”, klonk het. De ouders van het kind dat bedreigd zou zijn, stellen zich burgerlijke partij en vragen in totaal 3.000 euro schadevergoeding. Naast hen vragen nog een ander ouderpaar en Kind en Gezin een schadevergoeding.
De crèche staat te koop en zal dus niet door D.S. heropend worden. Zij zoekt een job in de zorgsector.

bron: Belga