Masters snooker - Luca Brecel sneuvelt bij eerste deelname in eerste ronde

door
Belga
Leestijd 1 min.

Luca Brecel (WS-11) heeft zich zondag in Londen niet voor de kwartfinales van het Masters snooker kunnen plaatsen. De 22-jarige Limburger moest bij zijn debuut in het Alexandra Palace in de eerste ronde een 6-3 nederlaag ondergaan tegen de Noord-Ier Mark Allen (WS-8). Brecel startte met een break van 65 en kwam ook nog 1-2 voor, maar met breaks van 141 en 72 nam Allen het voortouw. Brecel toonde zich in het zesde frame net iets beter dan Allen, waardoor de bordjes terug gelijk hingen en leek ook het zevende frame te gaan winnen, tot hij bij het potten van de groene bal ook wit in een pocket zag verdwijnen. In de volgende twee frame pote Brecel geen bal meer. De 31-jarige Allen maakte het met een 120 century af.

In de kwartfinales (best of 11) neemt Allen het op tegen de winnaar van de partij tussen titelverdediger Ronnie O'Sullivan (WS-2) en de Hongkonger Marco Fu (WS-9).

Zondagnamiddag zorgde Mark Williams (WS-10) al voor een verrassing door 's werelds nummer een Mark Selby met 6-5 huiswaarts te sturen. Williams, Masters kampioen in 2003, won de eerste twee frames dankzij breaks van 135 en 89. Selby, wiens naam drie keer op de erelijst prijkt (2008, 2010, 2013), sloeg terug en kwam na breaks van 70, 70 en 76 op één frame van de zege. Williams won echter de daaropvolgende drie frames voor een plaats in de kwartfinales. Daarin treft hij Barry Hawkins (WS-7) of Kyren Wilson (WS-14).

.

bron: Belga