Dakar 2018 – Antoine Meo wint achtste rit, Adrien van Beveren blijft leider bij motorrijders

Dakar 2018 - Antoine Meo wint achtste rit

De 33-jarige Fransman Antoine Meo (KTM) heeft zondag in Bolivië een tweede ritzege geboekt in de 39e Dakar voor motorrijders. In de rit van 498 kilometer van Uyuni naar Tupiza, de langste in deze Dakar, bleef hij de Amerikaan Ricky Brabec (Honda) 1:08 voor. De Australiër Toby Price (KTM), eindwinnaar in 2016, werd op 2:45 derde. Donderdag had Meo al de zesde etappe op zijn naam gebracht. Adrien van Beveren (Yamaha) finishte als zevende op 8:44, maar behield wel de leiding in het algemeen klassement. De 27-jarige Fransman heeft nog 22 seconden voor op de Argentijn Kevin Benavides (Honda), zondag vierde op 5:52. De Oostenrijker Matthias Walkner (KTM) is op 6:34 derde.
De Spanjaard Joan Barreda Bort (Honda), die na zijn zege in de zevende rit wegens een pijnlijke knie nog aan opgeven dacht, ging toch van start en werd op 12:00 achtste. In de stand zakte hij van de derde naar de vijfde stek. Daarmee gaat hij nog net dagwinnaar Meo voor.
Maandag krijgen de rijders een extra rustdag. De negende etappe werd wegens de slechte weersverwachtingen geschrapt. Dinsdag gaat de Dakar in Argentinië voort met een 373 kilometer lange rit van Salta naar Belén.

.

bron: Belga