België grijpt voor eigen volk net naast Europese hockeytitel

België grijpt voor eigen volk net naast Europese hockeytitel

De Belgische hockeymannen zijn er vandaag voor eigen publiek in Antwerpen net niet in geslaagd de Europese titel in zaal te veroveren. In de finale in de Lotto Arena gingen de Indoor Red Lions (FIH 16) na shoot-outs met 1-2 onderuit tegen Oostenrijk (FIH 2). Na de reglementaire tijd stond het 4-4. Benjamin Stanzl (5., 9.) en Sebastian Eitenberger (10.) zetten de Oostenrijkers al vlug op rozen, waarna Nicolas Vandiest (20.) via een penaltycorner vlak voor het einde van de eerste helft de kloof kon verkleinen.

Na de pauze kwam België langszij via Pilou Maraite (26.) en Tom Degroote (29.). Patrick Schmidt (33.) zette Oostenrijk weer op voorsprong, maar Maxime Plennevaux (35.) kon snel gelijkmaken. Daarop werd niet meer gescoord en moesten (minstens) zes shoot-outs de beslissing brengen. Degroote scoorde, maar Tanguy Zimmer miste. Plennevaux, die moest raak treffen, zag zijn poging bij 1-2 gestopt door de Oostenrijkse goalie.

België had zich in de Lotto Arena tot groepswinnaar gekroond na zeges tegen Rusland (5-1) en Zwitserland (2-1) en een draw tegen Oostenrijk (3-3). In de halve eindstrijd klopten ze gisterenavond Polen (FIH 5) met 7-3. Oostenrijk had in de andere halve finale titelverdediger en vijftienvoudig Europees kampioen Duitsland (FIH 1) verrast.

De Duitsers wonnen vandaag brons na een spectaculaire 9-8 zege tegen Polen.

De troepen van bondscoach Alexandre De Chaffoy doen met het zilver even goed als de generatie van 1976 in Arnhem. Dat was de enige medaille van de Belgen tot dusver in het zaalhockey.

bron: Belga