De kunst van het ondervragen

In 2011 ging Rockstar Games, tussen de releases van ‘Red Dead Redemption’ en ‘GTA V’ door, offroad met ‘L.A. Noire’. Heb je die game toen compleet gemist? Dan krijg je nu een herkansing.

In ‘L.A. Noire’ speel je een politie-inspecteur in het Los Angeles van de jaren 1940. In tegenstelling tot GTA sta je deze keer dus aan de ‘goeie’ kant van de wet. Dat gebeurt met de nodige achtervolgingen en vuurgevechten, maar waar het in ‘L.A. Noire’ vooral om draait, is het onderzoek: crime scenes onderzoeken, aanwijzingen verzamelen en vooral ondervragen, met je notitieboekje in de aanslag. En je zal zien, dat is een hele kunst. In functie van de aanwijzingen en bewijzen die je op het terrein verzamelt, moet je verdachten zien te klissen en laten praten. Lukt dat niet, dan kan je opnieuw beginnen. Om te zien of iemand liegt of de waarheid vertelt, moet je bovendien heel goed letten op zijn houding.

De muziek en de perfecte reconstructie van de plaatsen, voertuigen en landschappen uit die tijd dompelen je helemaal onder in de sfeer van de jaren 40. Deze editie is een remaster van de versie van zes jaar geleden. De graphics werden opgefrist, maar blijven duidelijk onder het niveau van de huidige producties. Er is trouwens ook een versie voor de Nintendo Switch, zonder herwerkte graphics maar wel aangepast aan het draagbare aspect, de bediening en het touchscreen van de console.

‘L.A. Noire’ is een zwart, volwassen en traag spel. Geen spek voor ieders bek dus. Deze nieuwe editie levert niet veel nieuws op, maar als je de originele versie gemist hebt en er altijd al van droomde in de huid van een politie-inspecteur te kruipen, dan is dit de ideale kans!

(tw)

RECENSIEOVERZICHT
L.A. Noire