Euro hockey indoor (m) – Cornillie geniet na van “perfecte wedstrijd”, Oostenrijk is tweede finalist

Euro hockey indoor (m) - Cornillie geniet na van "perfecte wedstrijd"

België (FIH-16) heeft zich zaterdag als eerste geplaatst voor de finale van het EK zaalhockey voor mannenteams in Antwerpen. “We speelden de perfecte wedstrijd”, reageerde Thibault Cornillie na de 7-3 overwinning tegen Polen in de halve finales. In de finale nemen de Belgen het op tegen Oostenrijk, dat Duitsland wipte. “Als je ons vorige week had gezegd dat we de finale zouden halen, zouden we je uitgelachen hebben. Niet dat we er niet in geloofden, maar het is gewoon een ontzettend moeilijke opgave”, aldus Cornillie, die op 32-jarige leeftijd de ouderdomsdeken van de Indoor Red Lions is. “Tegen Polen speelden we perfect. We openden sterk met twee doelpunten in vier minuten. Dat gaf ons vleugels, we mochten dat niet meer uit handen geven.”
De troepen van bondscoach Alexandre De Chaffoy nemen het zondag (14u30) in de finale opnieuw op tegen Oostenrijk (FIH-2), dat titelverdediger en ’s werelds nummer één Duitsland uitschakelde na shootouts. Na 40 minuten stond de 2-2 op het scorebord. In de groepsfase speelden de Belgen 3-3 gelijk tegen de Oostenrijkers, die na België op de tweede plaats eindigde in poule B.
De Belgische zaalhockeymannen doen nu al minstens even goed als in 1976. Toen haalden ze de zilveren medaille op het EK in Arnhem. Sindsdien was België er op het hoogste niveau niet meer bij.

.

bron: Belga