Euro hockey indoor (m) – België plaatst zich fluitend voor finale

Euro hockey indoor (m) - België plaatst zich fluitend voor finale

De Belgische hockeymannen (FIH-16) hebben zich zaterdag in de Antwerpse Lotto Arena met sprekend gemak geplaatst voor de finale van het EK zaalhockey. In de halve finale waren de Belgen met 7-3 (rust: 3-0) te sterk voor Polen (FIH-5). België nam voor eigen publiek het voortouw. Gaëtan Dykmans (2.), Maxime Plennevaux (4.), Tanguy Zimmer (17.) bekroonden die sterke start: 3-0 aan de pauze. In de tweede helft dikten Zimmer (21., pen), Pilou Maraite (28.) en opnieuw Plennevaux (32.) de score verder aan tot 6-0, waarna Krystian Makowski (36.) de Poolse eer redde. Nicolas Vandiest (37.) scoorde de zevende Belgische treffer, Arthur Mikula (40.) en nogmaals Makowski (40., pen) legden de eindstand vast.
De Indoor Red Lions hadden zich na zeges tegen Rusland (5-1) en Zwitserland (2-1) en een draw tegen Oostenrijk (3-3) verzekerd van winst in groep B. Zo ontliepen de Belgen titelverdediger en vijftienvoudig Europees kampioen Duitsland, dat groepswinnaar werd in poule A. In hun halve finale nemen de Duitsers het zaterdagavond op tegen Oostenrijk. De winnaar van dat duel strijdt zondagnamiddag (14u30) voor de Europese titel tegen België.
De troepen van bondscoach Alexandre De Chaffoy zijn zo al zeker van de zilveren plak. In het zaalhockey veroverde België in 1976 zijn eerste en tot nu enige medaille. Zilver was toen de kleur van het eremetaal.

.

bron: Belga