Dragon-capsule keert veilig terug na ISS-bevoorradingsmissie

Een ruimtecapsule van de private ruimtetuigconstructeur SpaceX is zaterdag veilig teruggekeerd van een bevoorradingsmissie naar het Internationaal Ruimtestation (ISS). Na vier weken in de ruimte kwam de Dragon neer in de Stille Oceaan. Rond 16.40 uur Belgische tijd dook de Dragon de oceaan in. Zo vervolledigde het toestel de tweede bevoorradingsmissie naar het ISS met een commercieel ruimtevaartuig, aldus SpaceX op twitter.
De capsule zal nu geborgen worden. De Dragon bracht een lading van bijna 1.860 kilogram mee, waaronder ook wetenschappelijke stalen, aldus het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA.
De Dragon-capsule is het enige bevoorradingsruimtetuig dat momenteel in staat is om intact naar de aarde terug te keren. Het tuig is gelanceerd op 15 december met een SpaceX Falcon 9-raket op Cape Canaveral in het Amerikaanse Florida. Op 17 december kwam de capsule aan bij het ISS.
Het was al de dertiende commerciële bevoorradingsmissie voor SpaceX als onderaannemer voor NASA. Het was wel pas de tweede met een capsule die is ontworpen om naar de aarde terug te keren, zodat die kan hergebruikt worden.

Bron: Belga