Belgen in het buitenland - Chelsea bijt tanden stuk op Leicester City

Chelsea heeft zaterdag op de 23e speeldag van de Engelse Premier League in eigen huis geen afstand kunnen nemen van Leicester City. De wedstrijd op Stamford Bridge eindigde op 0-0. Chelsea vond negentig minuten lang geen gaatje in de afweer van Leicester. Ook Eden Hazard kende een moeilijke namiddag en kon de opening niet forceren. De bezoekers speelden de laatste twintig minuten met een man minder na dubbel geel voor verdediger Chilwell. Thibaut Courtois stond bij Chelsea tussen de palen, terwijl Hazard iets voor het uur naar de kant moest. Hun ploegmaat Michy Batshuayi bleef op de bank.

Crystal Palace hield de punten thuis Burnley. Sako (21.) scoorde halfweg de eerste helft de winnende treffer, op assist van Christian Benteke, die de hele partij op het veld stond. Aan de overkant maakte ook Steven Defour de negentig minuten vol.

Laurent Depoitre kende met Huddersfield Town een pijnlijke namiddag tegen West Ham United (1-4). Noble (25.), Arnautovic (46.) en tweemaal Lanzini (56. en 61.) troffen voor de bezoekers raak, tussendoor scoorde Lolley (40.) tegen.

Watford en Southampton deelden de punten. Thuisspelers Gray (58.) en Doucouré 90.) wisten in de tweede helft de twee doelpunten van Ward-Prowse (20. en 44.) uit. Christian Kabasele speelde bij Watford de hele match.

Chelsea (47 punten) staat in de stand derde, op gelijke hoogte met Manchester United en achter leider Manchester City (62), die beiden een match minder tellen. Burnley (34) is zevende, Watford (26) tiende, Crystal Palace (25) twaalfde en Huddersfield (24) dertiende.