Kim Meylemans: "Heb mijn ticket voor Pyeongchang beet"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Kim Meylemans is gekwalificeerd voor de Olympische Winterspelen in Pyeongchang. Dat bevestigt ze vandaag in een reactie op haar Facebookpagina na de wereldbekermanche skeleton in Sankt Moritz. Meylemans moest in Zwitserland tevreden zijn met de zeventiende plaats, haar minste resultaat in zeven wereldbekermanches dit seizoen, waardoor ze in de tussenstand van plaats acht naar negen zakte. Maar dat kon de pret niet bederven bij de skeletoni.

"Het was niet de race waarmee ik een voor de rest uitstekend wereldbekerseizoen wilde beëindigen. Maar hey, ik heb nog steeds mijn ticket voor Pyeongchang beet en op die manier heb ik Belgische sportgeschiedenis geschreven", verzekert de 21-jarige Meylemans.

Volgende week vrijdag (19 januari) staat in het Duitse Königssee de slotmanche van de wereldbeker op het programma. Enkele dagen later, tijdens een raad van bestuur op 22 januari, legt het BOIC de definitieve Belgische selectie voor de Winterspelen vast. Kunstschaatsers Jorik en Loena Hendrickx, snelschaatsers Bart Swings en Jelena Peeters en shorttrackers Jens Almey en Ward Pétré horen ook zeker tot Team Belgium voor Zuid-Korea. Het BOIC hoopt vijftien tot twintig atleten af te vaardigen naar Pyeongchang.

De Olympische Winterspelen vinden plaats van 9 tot 25 februari.

bron: Belga