Sint-Petersburg, het Parijs van het Oosten

Metro nodigt haar lezers uit voor een exclusieve reis naar Sint-Petersburg en Moskou, in samenwerking met Joker. Op acht dagen tijd leer je het Rusland van de locals kennen.
door
Janne
Leestijd 1 min.

Het grootste land ter wereld en zijn president spreken tot de verbeelding, maar hoe voelt het echt om tussen de Russen te leven? Hoog tijd om het hedendaagse Rusland zelf te gaan ontdekken.

Met Joker en Metro reis je niet als toerist. Je neemt deel aan het lokale leven en verkent de stad op een andere manier, te voet of met het openbaar vervoer. Maar verloren loop je niet. Daar zorgt onze ervaren Jokergids Nicole voor. Zij kent Rusland als haar broekzak en leest regelmatig de Russische Metro. Voor taalproblemen en de lekkerste restaurants, één adres!

Kunst, literatuur en muziek

De eerste stad die we vereren met een bezoek, is Sint-Petersburg. Wie Sint-Petersburg zegt, denkt aan chique boulevards en een rijke tsarengeschiedenis. Die romantische schoonheid krijgt vorm in kunst, literatuur, muziek en monumentale musea, zoals de beroemde Hermitage waarin je zal ronddwalen. Je gaat ook een frisse neus halen aan de Finse baai met het prachtige buitenverblijf van de tsaren, ook wel gekend als het ‘Versailles van Rusland'.

In samenwerking met Joker organiseert Metro deze unieke reis, van 18 tot 25 mei 2018. Alle info vind je hier.