"Demonstranten vertegenwoordigen niet de meerderheid van koeriers"

door
Belga
Leestijd 1 min.

"We werken met meer dan 2.000 koeriers in België, waarvan een grote meerderheid zeer tevreden is over het flexibele werk dat we voorstellen en de toename van de inkomsten dankzij het nieuwe model dat in oktober werd geïntroduceerd", reageert het bedrijf Deliveroo maandagavond op de manifestatie van een dertigtal koeriers door de straten van Brussel. "Deze demonstranten vertegenwoordigen niet de meerderheid van de koeriers van Deliveroo", verzekert het bedrijf in een een verklaring. Volgens het management is het nieuwe model dat wordt ingevoerd "populair en lucratief".

"Een onafhankelijke koerier verdient gemiddeld 18,5 euro bruto per uur of 6 euro bruto per uur meer dan in het oude model", stelt Deliveroo. Wat de grotere flexibiliteit betreft, "het ligt in het feit dat koeriers gedurende een derde van hun uren ervoor kiezen om te werken in tijden van grote vraag, waardoor ze toegang hebben tot meer bestellingen en dus meer inkomsten."

Over de grotere flexibiliteit stelt Deliveroo dat die "ligt in het feit dat de koeriers gedurende een derde van hun uren ervoor kiezen om te werken in periodes met een grote vraag, wat hen toegang geeft tot meer bestellingen en dus meer inkomsten."

"We zijn teleurgesteld dat de acties van maandagavond gericht waren op het verstoren van de dienst van plaatselijke restauranthouders en die van koeriers die niet naar buiten konden gaan en werken zoals ze wilden, in plaats van een constructieve dialoog te voeren die we waarderen en wensen", concludeert de directie.

bron: Belga