WTA Hobart - Ook Van Uytvanck stoot door naar eerste ronde

Onze landgenote Alison Van Uytvanck (WTA 77) stoot door naar de hoofdtabel van het WTA-toernooi in het Australische Hobart (hard/250.000 dollar). Ze was na 2 uur en 13 minuten de betere van de Slovaakse Jana Cepelova (WTA 109) in drie sets: 6-3, 4-6 en 7-5. Van Uytvanck ging goed van start. Ze won de eerste set met 6-3 en bouwde in de tweede set een kleine voorsprong uit. Cepelova slaagde er uiteindelijk echter in om de bovenhand te nemen en de set binnen te halen: 4-6. Bij het begin van de derde set brak Cepelova meteen door de opslag van Van Uytvanck, maar die hield het hoofd koel en boog een 0-2 achterstand om tot een felbevochten overwinning met 7-5.

Eerder op zondag plaatste ook Kirsten Flipkens (WTA 76) zich al vlot voor de eerste ronde. Ze rekende in 1 uur en 13 minuten af met de Australische Naiktha Bains (WTA 368) in twee sets: 6-4 en 6-2.

Elise Mertens (WTA 36), die het toernooi vorig jaar op haar naam schreef, is tweede reekshoofd en dus automatisch geplaatst voor de hoofdtabel. In de eerste ronde treft ze een qualifier. Als ze doorstoot, neemt ze het in de achtste finales op tegen de Braziliaanse Beatriz Haddad Maia (WTA 71), die in eerste ronde de betere was van de Australische wildcard Lizette Cabrera (WTA 152).