WTA Hobart – Geen Belgisch onderonsje in eerste ronde

Op het WTA-toernooi in het Australische Hobart (hard/250.000 dollar) komt er geen Belgische onderonsje in de eerste ronde van de hoofdtabel. Een kwartfinale tussen Kirsten Flipkens (WTA 76) en Alison Van Uytvanck (WTA 77) – die zondag beiden doorstootten uit de kwalificaties – is in principe wel mogelijk. Elise Mertens (WTA 36), die het toernooi vorig jaar op haar naam schreef en als tweede reekshoofd automatisch geplaatst was, zit in de andere tabelhelft. Elise Mertens neemt het in de eerste ronde op tegen de Japanse Kurumi Nara (WTA 101), die zich dinsdag plaatste via de kwalificaties. De twee kwamen nog nooit eerder tegen elkaar uit. De winnaar van het duel neemt het in de achtste finales op tegen de Braziliaanse Beatriz Haddad Maia (WTA 71), die dinsdag in de eerste ronde de betere was van de Australische wildcard Lizette Cabrera (WTA 152).
Kirsten Flipkens komt in de eerste ronde uit tegen de Tsjechische Kristyna Pliskova (WTA 61). De tennisters ontmoetten elkaar al twee keer eerder, Flipkens trok daarbij steeds aan het langste eind. Bij een overwinning komt Flipper in de tweede ronde tegenover de Amerikaanse Alison Riske (WTA 70) of de Tsjechische Katerina Siniakova (WTA 47) te staan.
De tegenstander van Alison Van Uytvanck wordt de Duitse Anna-Lena Friedsam (WTA 509), die in onderlinge duels met 4 tegen 2 leidt tegen onze landgenote. In de achtste finales komt de winnaar uit tegen Mihaela Buzarnescu (WTA 56) uit Roemenië, die dinsdag in de eerste ronde al afrekende met de Franse Alizé Cornet (WTA 38).

bron: Belga