Weerbericht – Winterse gevoelstemperaturen door koude wind

Het is zondagochtend nog overal betrokken en in de zuidoostelijke helft van het land van soms lichte regen of smeltende sneeuw. In de Hoge Venen kan het soms heel licht sneeuwen. In het noorden en het westen verschijnen er brede opklaringen, terwijl het in het zuidoosten droog wordt maar bewolkt. De maxima liggen rond 1 graad in Hoog-België en rond 3 graden in Laag-België. In Belgisch-Lotharingen kan de temperatuur stijgen tot 5 graden. Door de noordoostenwind liggen de gevoelstemperaturen echter tussen de 0 en -3 graden. Dat meldt het KMI. ’s Nachts wordt het op de meeste plaatsen droog, maar overwegend bewolkt. De minima liggen tussen 0 en 2 graden.
Maandag begint met vrij veel bewolking, maar geleidelijk komen er mooie opklaringen. De zon lijkt zich wel meestal te gaan verschuilen achter een sluier van hoge bewolking. De maxima liggen tussen 2 en 5 à 6 graden.
Dinsdagochtend zijn er nog zonnige perioden, maar geleidelijk wordt het zwaarbewolkt en op sommige plaatsen kan een bui vallen. De maxima liggen rond 7 graden. Woensdag trekt een zwakke regenzone over het land. De maxima liggen rond 8 graden. Van donderdag tot en met zaterdag krijgen we grijs, maar meestal droog weer, met maxima van 5 à 6 graden.
Het KMI waarschuwt nog voor CO-vergiftiging. Het vraagt zeer oplettend te zijn bij symptomen als hoofdpijn of braakneigingen.

bron: Belga