Weerbericht: eerst nog wat regen, dan droger maar grijs

Weerbericht: eerst nog wat regen

Deze namiddag blijft het in het noorden van het land zwaarbewolkt, maar overwegend droog. Enkele voorzichtige opklaringen zijn niet uitgesloten. Een regenzone trekt vanuit het zuiden langzaam noordwaarts en bereikt vanavond waarschijnlijk het centrum van het land, zo voorspelt het KMI. De grootste neerslaghoeveelheden lijken te zullen vallen in de Ardennen, elders bij wat lichte regen of motregen. Maxima tussen 4 en 7 graden. De wind waait tijdelijk nog zwak uit veranderlijke richting, maar wordt geleidelijk zwak tot matig uit noord tot noordoost.

Vanavond en vannacht blijft het zwaarbewolkt met in het zuiden en het centrum van het land wat lichte regen of motregen. Verder naar het noorden blijft het waarschijnlijk droog. De minima liggen tussen 1 en 4 graden bij een matige tot aan zee soms vrij krachtige wind uit noord tot noordoost.

Ook voor morgen verwacht het KMI nog veel bewolking, maar het blijft op de meeste plaatsen droog. Wat licht gedruppel blijft echter mogelijk. De temperaturen stijgen niet veel hoger dan 1 à 2 graden in de Ardennen en 3 à 4 graden elders in het land. Door de matige tot vrij krachtige noordoostenwind voelt het nog een stuk kouder aan.

Tijdens de nacht van zondag op maandag verandert het weerbeeld nauwelijks, met nog steeds veel bewolking en lokaal wat motregen. Het kwik daalt naar ongeveer 1 of 2 graden, met mogelijk 4 graden in het uiterste zuiden. De matige noordoostenwind ruimt geleidelijk naar het oosten.

Maandag krijgen we droog, maar grijs weer. In de loop van de namiddag zijn er hier en daar enkele opklaringen. De temperaturen stijgen tot 2 à 3 graden in de Ardennen en tot 5 à 6 graden elders bij een nog steeds matige oost tot noordoostenwind.

bron: Belga