Napoli zet Juventus onder druk met nieuwe zege

Dries Mertens en Napoli hebben vandaag in de Italiaanse Serie A met 2-0 gewonnen van Hellas Verona. De kloof op nummer twee Juventus wordt zo weer even vier punten. Mertens startte weer als diepste spits bij Napoli, maar het was verdediger Kalidou Koulibaly (ex-Genk, 66.) die in de tweede helft voor de forcing zorgde tegen Hellas Verona. José Callejón (78.) verdubbelde de score.

Dennis Praet stond in de basis bij Sampdoria, maar verloor verrassend bij rode lantaarn Benevento. Gianluca Caprari (45+1.) opende de score voor de bezoekers, Massimo Coda (69.) maakte gelijk. Praet werd tussendoor (59.) naar de kant gehaald. Later scoorde Benevento nog twee keer via opnieuw Coda (84.) en Enrico Brignola (90+1.).

Jordan Lukaku was onderdeel van een spektakelwedstrijd van Lazio Roma, dat op bezoek ging bij SPAL. Het werd 2-5, na vier doelpunten van Ciro Immobile (19., 26., 41., 50.). Luis Alberto (5.) had tevoren de score al geopend. De tegendoelpunten kwamen van Mirko Antenucci (8., 30.). Lukaku speelde de hele wedstrijd.

Stéphane Omeonga mocht zes minuten voor tijd invallen bij Genoa, dat de drie punten thuishield tegen Sassuolo (1-0). Een andere invaller, Galabinov (80.), zorgde voor het enige doelpunt van de partij voor de thuisploeg.

Bron: Belga