Belgen in het buitenland - Manchester City buigt achterstand in FA Cup nog om in ruime zege

Met Kevin De Bruyne als invaller heeft Manchester City zaterdag Burnley, met Steven Defour op de bank, uitgeschakeld in de derde ronde van de FA Cup. Het werd 4-1. Ashley Barnes opende enigzins verrassend de score (26.) voor Burnley, en de 0-1 bleef lang op het bord staan. Tot Sergio Agüero er genoeg van had. In twee minuten bracht hij City met twee doelpunten (57., 59.) op voorsprong. Leroy Sané (72.) en David Silva (83.) breidden de score nadien nog uit. De Bruyne was tussendoor (77.) ingevallen.

Watford, met Christian Kabasele de hele wedstrijd in de ploeg, haalde het met 3-0 van Bristol City. André Carrillo (38.), Troy Deeney (58.) en Etienne Capoue (86.) zorgden voor de doelpunten. Bij Huddersfield stond met Laurent Depoitre een andere Rode Duivel de hele wedstrijd op het veld. Op bezoek bij Bolton Wanderers werd het 1-2. Rajiv van La Parra (52.) en Daniel Williams (53.) volgden mekaar snel op met twee uitdoelpunten, Derik Osede (65.) kwam nog met de aansluitingstreffer.

Bij tweedeklasser Aston Villa stond Ritchie De Laet in de basis, maar er werd wel verloren tegen derdeklasser Peterborough (1-3). Keinan Davis (9.) bracht De Laet en co vroeg op voorsprong, maar Jack Marriott (76. en 90.+3) en Ryan Tafazolli (84.) draaiden de rollen nog om in het slot. De 21-jarige Belg Ilias Chair mocht de eerste 62 minuten spelen bij een andere tweedeklasser, Queens Park Rangers. Een minuut voor hij naar de kant moest maakte opponent Milton Keynes, een derdeklasser, via Ousseynou Cissé het enige doelpunt.

Denis Odoi ten slotte speelde de hele wedstrijd bij Fulham, dat met 0-1 de boot in ging tegen Southampton dankzij een goal van Ward-Prowse (29.).

In de Franse beker tot slot stond het na 120 minuten nog 1-1 tussen derdeklasser Pontarlier en Montpellier, met Isaac Mbenza. In de strafschoppen kon Montpellier zich toch voor een pijnlijke uitschakeling behoeden, door met 2-4 te winnen.