Vier vrouwen beschuldigen filmmaker Paul Haggis van seksueel misbruik

Vier vrouwen beschuldigen filmmaker Paul Haggis van seksueel misbruik

Vier vrouwen hebben klacht ingediend tegen de Canadese regisseur Paul Haggis. Dat melden Amerikaanse media vrijdag. Hij zou twee van hen verkracht hebben. De 64-jarige Haggis werd in eerste instantie door één vrouw, een uitgever, aangeklaagd voor verkrachting. De rechtszaak die de vrouw tegen hem aanspande, bracht drie andere vrouwen ertoe eveneens met hun verhaal naar buiten te komen.
De vrouwen verklaarden allen dat de regisseur hen eerst vroeg om hem te kussen en agressief werd als ze dat weigerden. Twee vrouwen, onder wie Haleigh Breest die als eerste klacht indiende, zouden verplicht zijn geweest om hem oraal te bevredigen en daarna verkracht zijn geworden door Haggis. De twee andere vrouwen werden tegen hun zin door Haggis gekust, maar konden wegkomen vooraleer er meer gebeurde. Een van hen kreeg nadien nog verschillende sms’en van de regisseur.
Haggis heeft de originele klacht over verkrachting steeds ontkend en diende een tegenvordering in. Volgens hem gebruikt de vrouw de valse klacht om hem af te persen, aangezien ze 9 miljoen dollar vroeg om toch niet naar de rechter te stappen. Haggis’ advocate Christine Lepera ontkent ook de beschuldigingen van de andere vrouwen. “Hij heeft niemand verkracht”, zei ze.
Haggis raakte in het midden van de jaren 2000, nadat hij scenario’s schreef voor televisiereeksen, bekend bij het grote publiek toen hij de eerste scenarist werd die twee jaar na elkaar de Oscar voor de beste film won met “Million Dollar Baby” en “Crash”, waarvan hij ook de regisseur is.

bron: Belga