Sporen in Diegem weer berijdbaar

Het spoorverkeer tussen Brussel en Leuven is verstoord door een grondverzakking in Diegem. Rond 15.00 uur was maar op twee van de vier sporen treinverkeer mogelijk, maar een uurtje later waren alle sporen weer berijdbaar. Aanvankelijk werden sommige treinen omgeleid via Hofstade en Haacht, maar daar kwam omstreeks 16.00 uur een einde aan. Reizigers moeten wel nog rekening houden met gevolgvertragingen. “Nu gaat het nog om vertragingen van ongeveer 15 minuten”, zegt Infrabel-woordvoerder Frederic Petit.

Het Agentschap Wegen en Verkeer laat nog weten dat door de grondverzakking de uitvoegstrook ingekort is voor het verkeer vanuit Brussel dat de binnenring wil nemen naar Luik, Namen en Waterloo.

“Momenteel kan het verkeer nog overal geraken, maar het zou kunnen dat de verbinding met de binnenring zal worden afgesloten”, zegt woordvoerder Anton De Coster. De grondverzakking, die veroorzaakt werd door een onderspoeling, vond plaats onder de A201, waar de spoorweg en een wandelpad liggen. Door het incident is een pijler voor een stuk bloot komen te liggen. “Onze mensen zijn ter plaatse om vaststellingen te doen en te bepalen hoe ernstig de schade is”, aldus De Coster.

bron: Belga