Overstromingen en aardverschuivingen in zuiden van Duitsland

Overstromingen en aardverschuivingen in zuiden van Duitsland

In Zuid-Duitsland hebben zware regen en smeltende sneeuw voor overstromingen en aardverschuivingen gezorgd, stelt de politie vandaag. Ook voor de komende dagen wordt regen voorspeld. In de kleine stad Sankt Blasien werd een honderdtal mensen uit voorzorg geëvacueerd omdat in de nacht van donderdag op vrijdag barre weersomstandigheden verwacht werden. Volgens de politie konden de meesten in de loop van de nacht weer naar huis terugkeren.

De Duitse weerdiensten verwachtten in bepaalde delen van het Zwarte Woud en Allgäu tegen vanochtend tussen 70 en 120 liter regen per vierkante meter. In andere delen van de deelstaat Baden-Württemberg kreeg de politie af te rekenen met ondergelopen wegen.

In het zuiden van de staat Beieren traden sommige rivieren uit hun oevers, waardoor kelders en garages onderliepen.

Het scheepvaartverkeer werd stopgezet op de rivier de Moezel en delen van de Neckar, en de komende dagen kunnen gelijkaardige maatregelen genomen worden voor de Rijn.

Ook in veel gebieden van de staat Rijnland-Palts waren er berichten van ondergelopen eigendommen. De komende dagen wordt nog meer regen verwacht en zullen de waterpeilen van de rivieren naar verwachting nog verder stijgen.

bron: Belga